Appel-banaan crumble

Gepubliceerd op 11 januari 2022 om 14:08

Gezond, makkelijk en heel erg lekker! Dat is deze appel-banaan crumble. Dit recept is ideaal voor als je fruit op de fruitschaal hebt liggen dat op moet. En zeg nou zelf, wie is er nou niet dol op crumble? Dit is een gezondere variant met banaan, appel, havermout en volkorenspeltmeel. Deze wil je proeven! 

Ingrediënten:

  • 3 appels 
  • 2 bananen
  • 30 gram gemengde noten
  • 3 el kaneel 
  • 3 el honing 
  • 130 gram volkoren speltmeel
  • 80 gram havermout
  • 4 el kokosolie 

Zo maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden 
  2. Schil de appels en bananen en snijd ze in stukjes. 
  3. Hak de gemengde noten grof. 
  4. Meng de appel, banaan en gemengde noten in een kom met 1 eetlepel honing en 1 eetlepel kaneel. 
  5. Meng in een andere kom het volkoren speltmeel met de havermout en de rest van de kaneel. 
  6. Smelt de kokosolie in een pannetje en roer vervolgens de rest van de honing en 2 eetlepels water erdoorheen. 
  7. Voeg dit toe aan de kom met de droge ingrediënten en roer net zo lang tot dat er een crumble ontstaat. 
  8. Vel een kleine ovenschaal in met kokosolie en verdeel het fruitmengsel erover. Verdeel vervolgens de crumble erover en zet de schaal zo'n 20 minuten in het midden van de oven. 
  9. Laat de crumble iets afkoelen en serveer! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.