Hmmm pompoensoep! Een van mijn meest favoriete soepen, en je kan er alle kanten mee op. Dit keer maakte ik een soepje van pompoen en wortel op smaak gebracht met ras el hanout kruiden voor een Marrokaans tintje. Heerlijk als lunch, maar kan natuurlijk ook als avondeten. En wat er over is kun je invriezen, zodat je op een later moment nog kunt genieten van een lekker kommetje soep. En het voordeel van soep is dat je zo ongemerkt al lekker veel groenten binnen krijgt.
Ingrediënten:
- 1 (fles)pompoen
- 3 wortels
- 2 uien
- 2-3 teentjes knoflook
- het sap van 1 sinaasappel
- olijfolie
- 1,5 liter water
- 1 boullionblokje (kip)
- zout en peper naar smaak
- 2 tl ras el hanout
Zo maak je het:
- Snijd de pompoen in schijven. Verwijder met een lepel de zaden en de draderige binnenkant van de pompoen en snijd het schil er af.
- Maak de wortels schoon en snijd in plakjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui in ringen en hak de knoflookteentjes. Pers de sinaasappel en zet nog even apart.
- Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook gedurende 1-2 minuten. Voeg de pompoen en wortels toe en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Schenk 1,5 liter water in de soeppan zodat de pompoen onder water staat en voeg het sap van de sinaasappel en een boullionblokje toe. Breng aan de kook en laat circa 30 minuten op laag vuur koken.
- Pureer de soep met een staafmixer. Roer 2 tl ras el hanout kruiden door de soep heen en breng op smaak met zout en peper.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties