Gezonde speculaascake

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 14:08

Aankomend weekend is het alweer 5 december! Deze speculaascake is echt een feestje. Waneer het buiten regent en je wat lekkers wilt bakken is dit recept precies wat je nodig hebt. 

De cake is gezoet met ahorn siroop, een natuurlijk zoetmiddel, welke beter voor het lichaam is dan bijvoorbeeld witte suiker. Daarnaast is deze speculaascake gluten- en lactosevrij, wat weer fijn is voor mensen met allergiën. 

Ingredienten:

- 250 gram havermeel

- 250 ml amandelmelk

- 90 gram ahornsiroop

- 1 el koek en speculaaskruiden

- 1 tl kaneel

- 2 tl bakpoeder

- 75 gr kokosolie

- 2 el amandelschaafsel 

 

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in een pannetje

2. Doe de eiren in een beslagkom en mix voor een minuut met de mixer

3. Voeg daarna het havermeel en de amandelmelk toe en mix weer een minuut

4. Voeg daarna de kruiden, het bakpoeder, ahornsiroop, kokosolie en zout toe. Mix het beslag een paar minuten goed door. 

5. Vet een cakevorm in, en leg een velletje bakpaier in de vorm zodat de cake er straks makkelijk uitkomt. Giet het beslag in de vorm en strijk het cakebeslag glad met een spatel. 

6. Strooi het amandelschaafel over de cake en bak de cake voor 40-45 minuten in het midden van de oven. Laat de cake een halfuur afkoelen voordat je deze aansnijdt. 

 

Geniet van de cake! 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.