Een van mijn favoriete ontbijtjes voor in het weekend is deze baked oats appeltaart. Wel het gezonde van een havermout ontbijt, maar toch de heerlijke smaak van appeltaart.
Ingredienten voor 1 persoon:
- 40 gram havermout
- 150 ml plantaardige melk (ik koos bijvoorbeeld voor amandelmelk)
- 1 appel
- handje noten
- eventueel een handje rozijnen
- 1 theelepel kaneel
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht
2. Meng de havermout met de melk in een kom. Snijd de appel in blokjes en voeg dit bij de havermout. Hak de noten grof en meng dit door de havermout. Breng de havermout op smaak met kaneel.
3. Meng het geheel door elkaar en doe de havermout in een ovenbestendig schaaltje. Bak de havermout in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven. Het hele huis zal naar appeltaart ruiken. De havermout is warm het lekkerst.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties